"Régi vitát melegített fel egy francia víruskutató nemrég elhangzott előadása a szingapúri SyScan 2010 informatikai konferencián.

Laurent Oudot, a Tehtri nevű biztonsági cég alapítója felvetette, hogy a hackerek többnyire igen rossz minőségű programkódot írnak és használnak. A kódréseket könnyen fel lehet tárni, így csak elhatározás kérdése, hogy a biztonsági cégek, vagy a rendőrség netnyomozói visszavágjanak a kiber-bűnözőknek - írja a ma.hu. Tovább!"

A cikkben felmerülnek azért gondolatok arról, hogy milyen rongálást vihetnek végbe az ellenvírusok is. Engem meg azonnal elragadott a skynet hangulat: hölgyeim és uraim, ha valaki túl akar lépni a régi sablonokon, akkor ne tudatra ébredő szuperszámítógéppel magyarázza a technikai apokalipszist, amely visszavetette nem csak az emberiség kultúráját, hanem még az egyedszámát is, helyette inkább szánjon rá egy pár percet az elméletre, hogy egy ellenvírus, amelynek a terjeszkedése és működése legalább olyan kontrollálhatatlan, mint bármelyik másik számítógépes hernyóé, vagy trójai falóé, milyen pusztítást képes véghezvinni.


A bejegyzés trackback címe:

https://mediaihlet.blog.hu/api/trackback/id/tr732099741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása