"A hazai sugárbiológiai központ szerint a budapesti és a miskolci mérőállomásokon mérték a jód-131 részecske megemelkedését, de egészségügyi kockázatot nem jelent" - közölte az origo.hu. Tovább!

Az X-men: First Class (Az elsők) mondatát fogom most idézni nektek: "mi mutánsok az atom gyermekei vagyunk." Nyilván már a cím is próbál némi hatást elérni, hiszen mégiscsak rejtélyes és "honnanjön?" sugárzásról van szó, de aki olvasott már marvelt vagy DC-t, az maga is jócskán találkozott olyan radioaktívan sugárzó csodatörténetekkel, amelyek kimerítették a fikció jelentését, és a szülők zsebét is esetleg, mert a belőle születő szuperhős (gondoljunk csak Fenegyerekre vagy Pókemberre) aztán rendre saját képregénysorozat lapjain tűnt fel. Márpedig az így induló történetek valahogy mégiscsak voltak annyira ütősek és szívünknek kedvesek, hogy máig el tudjunk időzni egy-egy régi képregényünk előtt.


"Egész évben tartó pályázatot hirdet a Tollal.hu és a Reader s Digest Magazin, amely pályázat pénzdíjas, és komoly olvasottságot hozhat a díjazott szerzőknek. A Reader's Digest Magazin hosszú évtizedek óta kizárólag megtörtént, igaz történeteket, drámákat közöl, valamint értékeket bemutató életutakat" - jelent meg Juditti oldalán. Tovább!

Ezúttal pályázatot ajánlok figyelmetekbe: nem sok van hátra belőle, de két hónap még több, mint elég lehet az alkotásra. Ajánlott elolvasni a pályázat egész szövegét, próbálkozás előtt mindenképpen képbe kerülni.

A linkelés oka egyszerű: a Médiaihlet bár továbbgondol, alapvetően reális adatokból dolgozik: itt bőven találhattok forrást a pályázat kritériumának megfelelő novella alapjához. Sok sikert kívánok hozzá, az eredményekről pedig tessék ám majd beszámolni!

 


"Továbbra sem árulják el a hatóságok, hogy miért költözették ki pénteken a lakókat egy miskolci tízemeletes panelházból. A lakók péntek délután viszatérhettek otthonaikba. A Borsod Online úgy tudja, fegyvereket vagy bombát találtak a helyszínen" - írja az origo.hu. Tovább!

Fegyvereket vagy bombát, de amikor mindez csak találgatás, akkor egy teljesen hétköznapi tízemeletes panelház is válhat rejtélyessé, hiszen mi lenne napjainkban elég sokkoló információ ahhoz, hogy ne akarják közölni? A "bomba vagy fegyver" amúgy is B-kategóriás filmek sablonos fedősztorija, amikor X-aktás jelenetek indulnak be olyan helyen, ahol nem várták. Gyors kilakoltatás, semmi információ, a háttérben pedig ködös találgatások: feketelyuk nyílt? Dimenziókapu lépett életbe? Paranormális aktivitás? Vajon mivel találta volna szemközt magát a helyi gyerkőcök közül az, aki nyeri aznap délután a bújócska versenyt, és csak a furcsa neszezések és hangok miatt jön elő?


"Mintegy három évtizede halott a japán főváros, Tokió legidősebbnek hitt férfi lakosa - közölte csütörtökön az önkormányzat, miután a 111 éve született aggastyán mumifikálódott holttestét megtalálták az ágyában" - írja a hvg.hu. Tovább!

A cikk ajánlással, és megjegyzésekkel tűzdelve került elém, így részemről le is veszem róla a kezem. A továbbiakban a nekromantizmus dicső y-kromoszómás királyának, avagy Ndy-nek kommentjét olvashatjátok:

Diszkriminálják a halottakat! Az embernek más holtában sincs nyugodalma a negatív kritikák ellen? A (Vízimentők Által Életre Hívott) Nekromanták Szövetsége nevében feljelentést teszek Hágában. Hiszen merre tart a világ, amikor  a védekezésre képtelen emberek helyzetét egyből kihasználják?

Az író még hozzátette: A legnagyobb gond, hogy megvonják a pénzét, csak azért, mert meghalt. Megjegyezte: Ilyen alapon már értem, hogy miért nem fizettek ki rendesen szerdán.

A sztár élőriportját élőben olvashatták a Médiaihleten.


"Az 51 éves Wallace Souza szívroham következtében halt meg, közölte szerdán egy Sao Pauló-i kórház szóvivője. Souzát 2009-ben azzal vádolták, hogy pusztán a nézettség növelése céljából gyilkosságokat rendelt meg" - írja az index.hu. Tovább!

Azért nem mondom, érdekes volt ez a pasas. Úgy vezetni kriminalisztikai műsort, hogy te magad is bűncselekményeket követsz el és közben még bekerülni a törvényhozásba is... Tudott valamit az öreg, nem? 

Mindenesetre, érdekes dolgokat vet fel a poszt... Vajon mi mindent követhetett még el, amire a zsaruk nem derítettek fényt?

És hogy lehet az, hogy hamarabb meghalhatott, semminthogy börtönbe csukhatták volna? Érdekes...


chim 2010.07.30. 15:44

Irodalmi boncasztal

Mivel az oldalt linkelt további ajánlott honlapok úgyis elő szoktak kerülni a bejegyzések írása közben, ezért bátran hozok létre külön posztot ennek a linkajánlónak is. Az Irodalmi boncasztal nevű blog dióhéjba foglalt lényege, hogy a bemutatkozásából idézzek: "Érted van, nem ellened. Utálj, tanulj - rajtad áll." Magyarán az egész univerzális és kortalan: amennyiben érdeklődéssel fordulsz az írás technikai és elméleti oldala iránt, akkor mindegy, hogy lelkes kiskamaszként, vagy érett tollforgatóként teszed mindezt. A blog mindenképpen hozzád szól, és neked magyaráz, azon a nyelven, amit vagy meg kell tanulnod, ha akarsz valamit, vagy már jól ismersz, mert akarsz valamit.


"Férgek faltak fel egy 61 éves osztrák férfit az ágyában, miközben az élettársa mellette aludt, közölte az osztrák rendőrség szerdán. Az eset kedden történt." - írja az index.hu. Tovább!

Sok érdekes kérdést vet fel ez a cikk.

Az első ütköző az volt számomra, hogy hogy lehet, hogy a 61 éves lebénult férfinak 34 éves barátnője volt? 

Aztán: Ha ott volt a nő, miért nem takarított és tartotta rendbe a kedvesét? Már nem azért, de aki lebénult, az nem képes ellátni magát...

És a legérdekesebb: Hogy tudott a nő békésen pihenni mellette, miközben a férfit felfalták a férgek? Hogy kerültek oda a férgek? És hogyhogy nem másztak át a mellette békésen szunnyadó nőre?

Azt hiszem, érdekesen kis történettel állunk szemben.


"Szigorúan tilos lovat kötni a parkolóórához, szürcsölni a levest, és kötelező évente legalább egyszer fürödni: meglepő, mi mindenre kiterjednek a törvényes rendelkezések. Frank van Helsing német ügyvéd a Berliner Kurier című német napilap megbízásából összegyűjtötte a világ legfurcsább törvényeit" - írja a BorsodOnline.hu Tovább!

Érdekes egy cikk, meg kell hagyni. Gondoltam, inkább kezdem ezzel, mint a holnap posztolandó horror-kategóriással. Mégse kéne rögtön megrémisztenem a népet egy őrülten borzongató hírrel, nemdebár? :)

Szóval inkább itt egy kis üdítő, egy igazi ihletbomba, ami kapásból nem is egy, de akár 100 variációt is kínál az érdeklődő nagyérdeműnek.

Én azt mondom, hajrá!

Ui.: Azért érdekelne, hogy miképp is születtek meg ezek a furcsa törvények... Mindenesetre, én nem élnék Kínában... Nem kell nekem, hogy elüssenek a zebra közepén. ;)


Halihó!

Először is: köszönöm a lehetőséget, hogy itt publikálhatom azokat a híreket, amik valamiért felkeltették korábban az érdeklődésemet a neten való böngészés közben. Nagyon megtisztelő ez a lehetőség, mert látom a jövőt az oldalban és úgy gondolom, szüksége van az íróknak egy ilyen forrásra, ha elhagyná őket az ihlet hosszabb-rövidebb időre. Magam is sokszor szenvedek hasonlóban, ami eléggé megnehezítette korábban a dolgomat.

Ami engem illet, elég sokszor keringek híroldalakon, mert szeretek képben lenni és felfedeztem már egy ideje, hogy mennyi ötletmag van elvetve az interneten és ha az ember figyel, mennyi lehetőség rejlik bennük.

Ezért is gondoltam, hogy megpróbálok segítségére lenni Chimnek, mint szerzőtárs. Remélem, hogy fáradozásaimnak meg lesz a gyümölcse, s hogy a cikkek, amiket hozok majd nektek, sokat segít majd az írásban és minél nagyobb sikereket könyvelhettek majd el meglepő történeteitekkel. :)

Üdv, Zaphira Saige


chim 2010.07.28. 20:32

Szerzőtárs érkezik

Újabban megint kihagyások voltak megfigyelhetőek a Médiaihlet háza táján, ez pedig retorziókat von maga után - azonban máig nem kenyerem az önsanyargatás, ezért inkább a blogot érik a következmények. Kicsit negatív a felhang, pedig a szándék nagyon nemes: Zaphira Saige ajánlotta fel magát (és  a félreértések elkerülése végett: hírszájtos olvasottságát) segítségképp. Az eredmény, reméljük, hogy egy aktívabb, több újdonságot felvonultató Médiaihlet lesz.

Máris sorban kapom tőle a fejlesztési tippeket, szóval az biztos, hogy újabb színfoltokkal fog bővülni szerény kis blogom... úgy értem: blogunk. Ennek pedig remélem, hogy egyedül a klaviatúrátok fogja kárát látni, amelyen talán ihleteltebben fognak pörögni az ujjak ezek után.


"Kétszáz mecsetet rosszul tájoltak Mekkában, mindez csak akkor derült ki, amikor az újonnan épített felhőkarcolókból szétnéztek a városon. A hivatalos álláspont szerint nem történt nagy hiba" - írja az index.hu. Tovább!

Bemásolnám még ide a korábbi katolikus egyházban robbanó pedofil-bomba cikkes utórezgéseit is, de azt hiszem, hogy a nélkül is mindenki érteni fogja a következő posztot:

Anno volt egy szerepjátékos oldalam, ahol az alapszituáció a következő volt: a világvallások haldoklásával a mágia felébredt. Később kiderült, hogy az egész gyújtópontja a kereszténység volt, amely a kezdetekor kiírtotta a varázslást és más pogány dolgokat a hétköznapi életből. Kicsit drasztikusra sikerült viszont a nyitány: a "világvallások haldoklása" nagy szavak. De a fenti két dologból szépen bemutatható, hogyan tudnak kiüresedni a régi dogmák, mint a kiégetett cserépedények. Nem tudom, hogy a fenti dolgok csak az én fantáziámat mozgatják-e meg, de remélem, hogy másnál is meggyökeresednek ezek a gondolatok, és helyre kis írások születnek belőlük.


"Ma még nem tudni, hogy ki, vagy kik ölték meg azt középkorú férfit, akit lapunk nem hivatalos információja szerint leszúrtak" - írja a naplo-online.hu. Tovább!

Anno Stephen King Az írásról című remekében olvastam egy lehetséges novella-ötletet. Akkor sokkal konkrétabban meg voltak adva az alapvető, felhasználható elemek: egy szökött rab, egy volt ex, egy új lakás - márha emlékezetem nem csal. Ezúttal hasonló játékra csábítanék mindenkit: adott egy családjából kiváló férfi, a nyári hőség, egy indok és a rokonokon túl a rejtélyes gyilkosság, aminek még elkövetésének módjáról is csak találgatni tudunk. A további hírek újabb fogózzókat adhatnak annak, aki szívesen megpróbálkozik vele. Persze átélni nem szeretném - legfeljebb egy íráson keresztül.


Mindazoknak, akik szívesen adnák szakértő kezekbe az írásaikat, és nem mellesleg nem rettennek vissza attól sem, ha valaki nem csak dícsér, hanem a negatívumokat is kiemeli a művveikből, azoknak csak ajánlani tudom a karcolat.hu-t, aminek a képe is díszíti ezt a bejegyzést.

Viszont reménykedem benne, hogy vannak, akik attól még, hogy ódzkodnak az ilyen nagy publicitástól, egy zártabb közösségben azért szívesen közreadják írásaikat. Ezért szeretném megteremteni a lehetőségét annak, hogy ha valakit esetleg megihletett bármelyik bejegyzés is, és írását szívesen adná a kezünkbe, örömmel hozok létre külön e számára egy felületet itt. Hogy lássátok is, miről beszélek: korábbi bejegyzésemről megpróbálkoztam egy írással. Ezt egy külön oldaldobozban linkelem. Ha valaki hozzászól - aminek had ne mondjam, hogy mennyire örülnék -, az megjelenik az oldalt kigyűjtött legfrissebb megjegyzések között.

Szóval örömmel várom egyrészt írásaitokat, másrészt meglátásaikat mind a saját, mind mások novelláihoz, elbeszéléseihez, stb. E-mail címem még mindig publikus a szintúgy oldal figyelő CIKKAJÁNLÓ c. dobozban, szóval csak küldjétek el nekem, és már rakom is fel őket. Csak bátran!


"Balul sült el egy munkahelyi motivációs tréning Olaszországban: kilencen égették össze talpukat - mezítláb jártak a parázson - annyira, hogy kórházba kellett vinni őket" - írja a hvg.hu. Tovább!

Sokáig ültem ezen a híren, egyrészt azért, mert akkor még nem voltam biztos benne, hogy humor kategóriás írásokat is linkelni akarok-e Nektek, másrészt, mert magam akartam megírni. De aztán rá kellett jönnöm: egy ebből születő írás nem fogja megváltani a világot, viszont tökéletes ujjgyakorlatként szolgálhat, így remekül szolgálja a köz javát. Egy korábbi bejegyzésnél már ajánlottam, hogy párbeszédes formában legyen kivitelezve a dolog, és legfeljebb pár kommentárt engednék meg mellé. Úgy kihívás.

Mint ahogy fent már írtam, magam is megpróbálkoztam vele, de ez a dolog már egy újabb bejegyzést kíván.


"A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) vízimentőjének köszönheti az életét az a hét éves kisfiú, akinek élettelen testét a füredi Kisfaludy strand medencéjének alján vették észre szerdán" - írja a naplo-online.hu. Tovább!

Ígérem, hogy utoljára lovagolom meg a témát, de képtelen vagyok szó nélkül elmenni a túl nagyot mondásokkal, vagy elgépelésekkel valami egészen elképesztőt állító cikkek mellett. Elkövettem már ilyet korábban is. Ezúttal sincs másról szó, minthogy a kedves kolléga szeretett volna minél nagyobb hírértékkel bíró cikket írni, ennek érdekében pedig erőteljes következetlenséggel használta az "élettelen" szót és szinonímáit. Ennek eredményeként pedig megszületett a cikk, amely bizonyítja, hogy Jézus leszármazottjai igenis léteznek: lokalizálhatóak olyan életmentők körében, akik gyakran kerülnek halottakkal kapcsolatban - így lehetőségük adódik ősük végső stádiumból életrehívós módszerének gyakori alkalmazására, mint például esetünknél a fuldoklónál is megtették. Másik tippem, hogy nem téved az újságíró, és tényleg halott volt már a gyerkőc. Ez viszont azt jelentené, hogy inkább nekromanták voltak.