"Több mint kétszáz halottja van egy kongói tartálykocsi-robbanásnak. Az olajat szállító kamion egy faluban borult fel, és akkor robbant, amikor a falusiak odasereglettek, hogy a kiömlő olajból szerezzenek maguknak - írja az origo.hu. Tovább!"

Ez egy konkrét novellaötlet csattanóval, mindenestül, persze azért érdemes köríteni még mellé. A hír elborzasztó, azonban több hasonló történetet találni, amely ugyan ezt játsza el a novellista, csak - teszem azt - az utolsó emberi közösséggel megírva, akik egy atombombára lelve, minekután a faj technikai tudása már a múltté, tudatlanul felrobbantják. Ezek ujjgyakorlatok, érdemes próbálkozni velük. További mankó lehet az ilyesmihez ez a cikk. Magamból kiindulva tudom, hogy néha még egy sablontörténet megírása se könnyű. Ebből a cikkből pedig jól látszik: néha nem is kell elrugaszkodni a valóságtól ahhoz, hogy ha valami jól el van találva, akkor az döbbenetes legyen.


A bejegyzés trackback címe:

https://mediaihlet.blog.hu/api/trackback/id/tr752127292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása